Wat is een implantaat?

Waarom wel een ooglaserbehandeling of haarimplantatie laten uitvoeren en niet uw ontbrekende tanden of kiezen laten vervangen door implantaten? Terwijl uw tanden uw visitekaartje zijn? Als uw echte tanden ontbreken of in slechte staat zijn, waarom dan geen kunstwortel met kroon als vervanging voor uw eigen tand of kies? Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Gemaakt van titanium een edelmetaal dat volledig geaccepteerd wordt door het lichaam. Bekijk hier alle voordelen van implantaten. Het tandheelkundige implantaat wordt in het kaakbot aangebracht, waarna door botaangroei deze zich geheel vastzet. Normaal gesproken duurt het ongeveer zes weken totdat het implantaat helemaal vastzit, daarna kan een implantaat dienen als bevestiging voor een kroon, een brug of een heel kunstgebit. Wilt u meer weten over ons stappenplan voor het plaatsen van een implantaat, kijk dan hier.

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.

Veel voorkomende vragen

Wanneer kan een implantaat?

Tandimplantaten kunnen voor velen de oplossing voor gebitsproblemen zijn. En dankzij de ontwikkelingen in de implantologie komt bijna iedereen in aanmerking voor implantaten. Belangrijke factoren die dit bepalen zijn:

  • goede mondhygiëne
  • goede algemene gezondheid

Implantaten kunnen worden geplaatst als u beschikt over een goede mondhygiëne. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie of advies betreffende uw mondsituatie.

Wat zijn de risico’s?

Zoals met elke chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden. Bespreek dit vooraf uitgebreid met uw eigen tandarts of behandelend specialist.

De ervaring leert dat implantaten in de meeste gevallen tot een succes leiden. In een enkel geval komt het implantaat niet vast te zitten. In die gevallen zal de specialist samen met u gaan kijken naar een oplossing.

Hoe lang gaat een implantaat mee?

Met een goede mondhygiëne heeft u meestal tot tientallen jaren na het plaatsen van de tandheelkundige implantaten geen enkel probleem. Stralend lachen, alles kunnen eten, alsof het uw eigen gebit is. Dat geeft een heerlijk, vrij gevoel.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf gebeurt onder plaatselijke verdoving, dus daar voelt u niets van. Er kan sprake zijn van enige napijn, net als bij normale tandartsbehandelingen. De tandarts/kaakchirurg zal u daar over adviseren en indien nodig iets voorschrijven.

Hoeveel kost een implantaat?

Elk mens is uniek, en heeft dan ook zijn/haar eigen situatie en prioriteit. Afhankelijk van hoeveel implantaten en de voorziening die daarbij komt zijn de kosten uiteenlopend. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie betreffende behandeling en vergoedingen. Als u lange tijd een prothese hebt, wordt de behandeling in veel gevallen vergoed door de verzekeraar.

Wordt een implantaat vergoed door de verzekering?

De behandeling met implantaten in de tandenloze onderkaak, inclusief kunstgebit, wordt doorgaans door de ziektekostenverzekeraar vergoed. Normaal gesproken geldt hiervoor slechts een geringe eigen bijdrage voor de patiënt. De maximale eigen bijdrage voor implantaatprotheses bedraagt slecht € 250,- .

Voor andere situaties of indicaties kan Smit Tandprothetiek u uiteraard verder informeren.

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.