Nieuwe methode: Klikgebit op implantaten nu mogelijk in één dag


Smit Tandprothetiek - Nieuwe methode Klikgebit op implantaten nu mogelijk in een dag

Los zittende prothese

Soms blijft uw onderprothese niet stevig genoeg zitten: tijdens het praten en/of eten komt uw onderprothese los te zitten. Dit is pijnlijk en u kunt zich hierdoor erg onzeker voelen. Nu is er een nieuwe methode ontwikkeld om deze klachten te verhelpen: het is mogelijk om op één dag implantaten te krijgen (een kunstwortel), waarop uw prothese ’s middags nog op wordt vastgeklikt.

Tot voor kort was het niet mogelijk om dit in één dag uit te laten voeren. Voorheen duurde het 3 maanden voordat de implantaten vastgroeiden. Die tijd moest men wachten voordat de nieuwe prothese gemaakt en geplaatst kon worden. Pas na 4 of 5 maanden sinds het eerste bezoek aan de kaakchirurg of implantoloog kon u hiervan profiteren en moest u het zolang doen met uw oude prothese.

Nieuwe ontwikkeling binnen de implantologie

Mooie en gezonde tanden vormen een onmisbaar onderdeel van onze persoonlijke uitstraling. Ze geven u zelfvertrouwen en een stralende lach. Wanneer tanden en/of kiezen ontbreken voelt dat onprettig. Het beperkt u bij het eten en duidelijk en enthousiast spreken.

Een implantaat is een duurzame, effectieve en natuurlijke oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden en kiezen. Implantaten bieden een oplossing voor kronen, bruggen of volledig kunstgebit en voelen net zo aan als uw natuurlijke tanden. Een implantaat is net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Het is gemaakt van titanium, een metaal dat goed verdragen wordt en als lichaamseigen weefsel vastgroeit in uw kaak.
Eerst moet vastgesteld worden of uw kaak geschikt is voor het plaatsen van implantaten en of u in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Een implantaatgedragen prothese vereist doorgaans een eigen bijdrage van € 125,- per tandeloze onder- of bovenkaak en wordt verder vergoed vanuit de basisverzekering. In andere gevallen is uw eigen bijdrage geheel afhankelijk van de wijze waarop u bent verzekerd. Laat u goed informeren door Smit Tandprothetiek en vraag om een kostenoverzicht bij het behandelplan dat met u wordt opgesteld.

Als u akkoord gaat met de voorgestelde behandeling wordt machtiging aangevraagd voor de totale behandeling bij uw zorgverzekeraar. Maar ook wordt al direct gestart met het maken van de nieuwe prothese. Zodra de toestemming van uw zorgverzekeraar binnen is, kan de datum gepland worden waarop de implantaten onder plaatselijke verdoving worden geplaatst. Meestal zijn dat 2 implantaten in de onderkaak, die dienen om de onderprothese op vast te klikken.

Iedereen die graag een klikgebit wil, kan nu nog sneller terecht. Door het ontwikkelen van nieuwe implantaten die sneller vast groeien in het kaakbot, is het niet meer nodig 3 maanden te wachten. ’s Morgens worden de implantaten geplaatst en ’s middags krijgt u uw nieuwe prothese al in. Met deze nieuwe behandelmethode hebben de patiënten nog minder napijn en gaat het eten met de nieuwe prothese vanaf het eerste moment prima. De totale behandeltijd vanaf het eerste consult wordt zo ingekort tot 6 weken en dat is een groot verschil met de 4 tot 5 maanden die u nu bij anderen moet wachten om eindelijk te kunnen eten.

De implantaten worden geplaatst door een gespecialiseerde tandarts en de prothese wordt vervaardigd door Smit Tandprothetiek uit Almelo. Meer informatie vindt u ook op www.klikgebitineendag.nl.

Vraag hier geheel vrijblijvend meer informatie aan.