Ervaringen van patiënten


Omdat ik veel last had van een loszittend ondergebit was ik al langer van plan een klikgebit op implantaten te nemen. Alleen het feit dat ik dan langere tijd zonder ondergebit zou moeten rondlopen weerhield mij ervan. Tot ik de advertentie “klikgebit op implantaten in ëën dag” las en maar eens geïnformeerd heb naar de mogelijkheden en de kosten. Nadat ik mij had laten overtuigen dat dit voor mij dé oplossing was en de kosten bovendien erg meevielen (max. 250 euro) heb ik besloten tot aanschaf over te gaan. Nadat het nieuwe gebit is aangemeten (duurt ongeveer 4 weken) kunnen de implantaten onder verdoving geplaatst worden en een paar uur later kan het ondergebit hierop geklikt worden. Napijn heb ik nauwelijks gehad, 2x een pijnstiller was voldoende. Ik heb het gebit nu ongeveer twee maanden en het bevalt prima, geen enkele drukplek, blaar of dergelijke. Ook komen er geen hinderlijke etensresten meer onder het gebit en is het kauwen veel stabieler, kortom een prima gebit en enorme verbetering.

Fokke van Gennep, Vroomshoop

Ik ben Miguel Ramirez Aragon en hierbij geef ik in het kort weer hoe ik mijn behandeling van de implantaten heb ervaren. Bij een eerdere bezoek aan tandtechnicus Smit in Almelo werd ik gewezen op de mogelijkheden voor een implantatie aan de onderkaak. Dit zou worden gedaan door tandarts Beverdam te Wierden. De eerste intake was al erg prettig. Ik werd op mijn gemak gesteld, administratief werd alles geregeld en ik werd goed ingelicht over de behandeling. We hebben toen een afspraak gemaakt op vrijdag 19 november 2010.

Op die dag om 10:00 ’s ochtends vond de behandeling plaats. Ik wist niet wat ik moest verwachten en liet het maar op mij afkomen. Tijdens de ingreep was het enige wat ik hoorde een aantal krakende geluiden, maar heb verder totaal niets gevoelt. Ik kan dus zeggen dat de behandeling echt geen pijn heeft gedaan. Na de ingreep volgden er ook de nodige controles. Ook hier ben ik uiterst tevreden over.

Als er dus mensen zijn die angst hebben voor deze behandeling, kan ik mededelen dat dit volstrekt zinloos is. Heb het gehele proces als zeer positief ervaren en kan daarom deze behandeling van harte aanbevelen aan andere mensen.

M. A. Ramirez Aragon

Om bij het begin te beginnen. Op mijn vijftiende kreeg ik boven een kunstgebit. Op mijn negentiende ook onder. Dit heb ik 13 jaar gehad. Toen kreeg ik steeds vaker blaren in mijn mond, mede omdat het gebit niet goed meer zat. In eerste instantie is het opgevuld, maar er werd met toen al meegedeeld, dat ik er meer aan moest laten doen. Dat is ook gebeurd. Er werd huid van mijn bovenbeen in mijn onderkaak gezet. Daar lag je destijds een week mee op het ziekenhuis. Dat is wel de moeite waard geweest. Ik heb 25 jaar lang zonder noemenswaardige klachten mijn laatste gewone kunstgebit gehad. Maar het werd nogal dun en het zat ook niet meer zo goed.

Ik las in de krant over implantaten in één dag. Dat leek me ideaal. Vandaar dat ik terecht kwam bij Smit. In december 2008 heb ik informatie opgevraagd en ben ik voor een intake gesprek bij Smit geweest. In januari ben ik bij de tandarts geweest. Beiden gaven aan, dat 2 implantaten niet voldoende waren. Dat zouden er 3 moeten worden en daarvoor moest toestemming gevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Dit alles wordt voor je geregeld. Ook worden alle afspraken, die je vooraf hebt bij Smit, meteen vastgelegd en een datum voor plaatsing van de implantaten wordt gepland. Op 26 maart zijn mijn implantaten geplaatst.

Het is van het begin af aan heel goed gegaan en ik ben er zeer tevreden over.

M.G.S. Bramer-Gehring