Geschiedenis van Smit Tandprothetiek

Smit tandtechniek is opgericht op 1 oktober 1968 door toen toenmalige eigenaar Dhr. A. Smit (Dolf), als tandtechnische laboratorium Smit.

Als laboratium werd gebruik gemaakt van een verbouwde garage en werd er gewerkt zonder medewerkers, na korte tijd bereiden de werkzaamheden zich uit en werd de eerste medewerker in dienst genomen. Na verloop van enige jaren werd het toenmalige laboratorium te klein en is verhuisd naar nieuwebouw pand in 1973. In 1987 heeft zijn zoon Pieter het laboratorium van zijn vader over genomen. Doordat er steeds meer mensen door de tandarts voor hun kunstgebit naar ons werden doorverwezen hebben we ons huidige pand in 1997 betrokken.

Per 2017 is de naam Smit tandtechniek gewijzigd in Smit Tandprothetiek. De reden hiervoor is dat Marloes Smit haar diploma Tandprotheticus behaald heeft en er steeds meer mensen rechtstreeks hun kunstgebit bij ons laten maken zonder tussenkomst van de tandartsen. Door het rechtstreeks kunnen declareren bij de zorgverzekeringen geeft deze naam wijzing meer duidelijkheid.