Wat doet een
tandprotheticus?

Wat doet een tandprotheticus? De Tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten van kunstgebitten en heeft zowel de technische als de medische kennis in huis om het gebit te maken dat precies bij u past. De tandprotheticus is verantwoordelijk voor het geleverde kunstgebit en zal al zijn mensen aansturen om een goed product af te leveren. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van het kunstgebit werkt de tandprotheticus zelf of samen met zijn tandtechnicus aan uw kunstgebit. Uiteraard wordt gewerkt met de nieuwste technieken en materialen voor het beste eindresultaat.

Het beroep tandprotheticus bestaat al enige decennia en is sinds 1989 een beschermde beroepstitel. Het beroep valt onder de wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Smit Tandprothetiek is aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandprothetici.

De tandprotheticus weet alles van uw kunstgebit

Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit bezit, dan is de tandprotheticus de persoon die u kan helpen. Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen, passen en aanbrengen van uitneembare constructies in de mond. Volledige kunstgebit voor de bovenkaak dan wel de onderkaak en protheses op implantaten, het zo genoemde klikgebit. Ook maakt de tandprotheticus partiële protheses (plaatjes) en frames.

Een tandprotheticus kan patiënten zelfstandig behandelen. U kunt zonder verwijzing een afspraak maken.

Waarvoor kunt u bij de tandprotheticus terecht?

  • Advies / informatie
  • Beoordeling van de huidige prothese en mondholte
  • Reparaties van het kunstgebit
  • Correcties / Vernieuwing van een kunstgebit
  • Een gedeeltelijk kunstgebit, plaatje
  • Een kunstgebit op implantaten, klikgebit