Stappenplan
1. Zorgvuldige planning
Nadat u door Dhr Smit bent doorverwezen naar de tandarts of kaakchirurg zal deze samen met u de behandelingsprocedure doornemen en eventuele vragen kunnen beantwoorden. Tevens zal uw tandarts of kaakchirurg zorgen voor een zorgvuldige planning en de behandelingsperiode met u bespreken.
2. Het onderzoek
U ondergaat een tandheelkundig en medisch onderzoek. Er worden ondermeer röntgenfoto’s gemaakt voor het bestuderen van uw gebitssituatie.
3. De implantatie
Het implanteren van de kunstwortel gaat onder plaatselijke verdoving. In het tandvlees wordt een klein sneetje gemaakt. Dan wordt in het bot een gaatje geboord. Het implantaat past hier exact in. Vervolgens wordt het geheel gehecht. Afhankelijk van de plaats van het implantaat en het aantal implantaten duurt deze behandeling meestal tussen de 20 en 90 minuten. Na een week kunnen de hechtingen worden verwijderd en wordt ook het genezingsproces gecontroleerd. Over het algemeen is het een relatief pijnloze ingreep.
4. De ingroeifase
Het bot van de kaak groeit tegen het implantaat aan. Dit duurt ongeveer zes weken. In deze periode wordt een tijdelijke voorziening aangebracht. Gedurende de ingroeifase zijn er regelmatig controlebezoeken bij de tandarts/kaakchirurg voor het genezingsproces.
5. Het aanbrengen van de tanden/kiezen
Na de ingroeifase wordt de brug op de implantaten of de kroon op het implantaat vastgemaakt. Bij implantaten voor een kunstgebit maakt de tandarts of tandprotheticus een constructie om deze prothese op te verankeren. Het kunstgebit kunt u hier zelf op vastklikken.
6. De nazorg
Na het plaatsen van de vervangende tanden of kiezen volgen regelmatige controles. Hoe vaak dit zal zijn ligt aan uw persoonlijke situatie en dit zal dan ook met u besproken worden door uw specialist. Een goede mondhygiëne leidt doorgaans tot tientallen jaren plezier en profijt van tandheelkundige implantaten.