Het volledige kunstgebit

Waarom moet een volledige prothese elke vijf tot zeven jaar worden vervangen? Sommige mensen doen wel 10, 20 of zelfs wel 30 jaar of langer met hun kunstgebit, maar een volledig kunstgebit dient elke vijf tot zeven jaar te worden vervangen. De kaak slinkt waardoor de prothese na verloop van tijd niet meer goed past. Door de mechanische wrijving tussen de prothese en de kaak, slijt het kaakbeen af, waardoor er op termijn geen houvast meer is voor een prothese. Door het afslijten van de kiezen komt de kin, letterlijk en figuurlijk, steeds dichter bij de neus. Bovendien krijgt de drager problemen met eten en spreken.

Wanneer uw prothese scheurt, breekt of er tanden loslaten, kan dit een indicatie zijn dat de prothese aan vervanging toe is. Het is een goede gewoonte om jaarlijks uw kunstgebit te laten nakijken.

Controle

Tijdens deze controle wordt er gekeken of uw kunstgebit geen irritatie plekken veroorzaakt, wordt de mondholte onderzocht en wordt beoordeeld of de prothese geen buitensporige slijtage vertoont, de staat en passing van de prothese wordt gecontroleerd en we geven uw gebit een grondige polijstbeurt, zodat het er schoon en fris uit blijft zien. Zo blijft u problemen voor en kunt u blijven lachen.

Samen werken aan het resultaat

Nu u zich gemeld heeft om een nieuw kunstgebit te laten maken, leggen wij u hieronder uit wat u van ons als tandprotheticus kunt verwachten. Bij de eerste afspraak willen we graag de reden weten waarom u een nieuw kunstgebit wilt laten maken, dit kan van invloed zijn op de behandeling. Tijdens deze eerste afspraak worden er van uw bovenkaak en onderkaak afdrukken gemaakt ook wel het happen genoemd.

Van deze afdrukken worden gips modellen gemaakt, op die modellen worden individuele lepels gemaakt om bij de volgende afspraak precisie afdrukken te maken. Om een goede pasvorm te creëren is het raadzaam de huidige prothese 12 uren voor de precisie afdrukken niet meer te dragen. Ook van deze precisie afdrukken worden gips modellen gemaakt die de basis zijn voor uw nieuwe prothese.

Tijdens de derde afspraak wordt gekeken hoe lang de boven tanden moeten worden en om te weten hoeveel ruimte ertussen uw boven en onderkaak zit gaan we een beetregistratie maken. Tijdens dit bezoek kijken we naar de kleur en de grote van de tanden, ook het esthetische aspect zoals de zetting van de tanden worden dan besproken.

De vierde afspraak is voor u de belangrijkste afspraak en is het mogelijk de partner of een kennis mee te nemen. Alle voorgaande informatie hebben we namelijk verwerkt in een wasmodel dat we kunnen passen, de tanden en kiezen zitten er nu in en u kunt kijken of u de pasprothese mooi vindt. Alle mogelijkheden om veranderingen aan te brengen zijn nu nog aanwezig, zodat we samen naar een mooie prothese kunnen werken. Tenslotte, u moet het gebit mooi vinden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat u er goed mee eten en praten kunt.

  • 1e afspraak: Begin afdrukken

  • 2e afspraak: Precisie afdrukken

  • 3e afspraak: Beetregistratie

  • 4e afspraak: Wasprothese passen (Wij raden aan iemand mee te nemen)

  • 5e afspraak: Prothese plaatsen

  • 6e afspraak: Na controle

Wanneer alles naar wens is kan het wasmodel worden omgezet in kunststof. Hierna kan de prothese niet meer veranderd worden. Dit houdt in dat de wasprothese met behulp van speciale apparatuur omgezet wordt in kunststof. Waarna de prothese gereed is voor aflevering.

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.